Prosjekter

Larvik Øst Rotary Klubb engasjerer seg i både lokale og internasjonale prosjekter. Ta kontakt med vår president dersom du har innspill og ideer til et samarbeidsprosjekt. Epostadresse er larviko@rotary.no.

RELEKSAKSJONEN 2024

17.19.2024 var Refleksens dag. Som vanlig bisto Larvik Øst RK Trygg Trafikk med gjennomføringen i Larvik. Bildet viser endel av de medlemmene som var i aksjon på Torvet. De ble godt mottatt!

 Fra venstre: Eva Thrane Nielsen, Inger Kramer, Clas Huseby, Inger Faugstad og Grethe Faugstad Eknes.


FRIVILLIG VERTSKAP VED GJENNOMFØRING AV CORONAVAKSINERINGEN 2022

llARVIK ØST ROTARYKLUBB bisto Larvik kommune ved gjennomføring av koronavaksineringen. Vår rolle var å påta oss rollen som Som vertskap som skulle ta imot innbyggerne i Larvik på en trygg og varm måte. Arbeidet besto i å vise personer til tildelt plass. og påse at ingen, i etterkant av vaksinering, opplevde ubehag.

         

Fra venstre: Rotarys vest, Inger Kraver, Tore Hansen, Bjørn Walle, Gunnar Wiik.

ÅRLIG REFLEKSAKSJON

Hver høst bistår Larvik Øst Rotaryklubb Trygg Trafikk med gjennomføring av en refleksaksjon. Formålet er å rette oppmerksomheten mot hvor viktig det er å bli sett i høst- og vintermørket. Og det deles ut refleksbrikker

Refleksaksjonen 2021

Larvik Øst RK bisto også i år Trygg trafikk med gjennomføring av årets Refleksaksjon. Vi hsdde stands på Torvet og i Amfi Kjøpesenter.

Rotarymedlemmer fra venstre: Eva, Idland, Eva Thrane Nielsen, Anton Olaussen, Øystein Tomter, Knut Halvorsen og Gunnar Wiik.

    

Refleksaksjonen 2016

   

 

 


2005 - Oppsetting av bauta til minne om Klåstadskipet

I forbindelse med at Rotary var 100 år ønsket Larvik Øst Rotaryklubb å gi en gave til Larvik. Klubben  påtok seg ansvaret for å reise et minnesmerke på stedet hvor Klåstadskipet ble gravd frem i 1979. 22. september 2005 ble en bauta avduket og  overlevert fra LØRK v/president Eva Thrane Nielsen til Larvik kommune v/ordfører Øyvind Riise Jensen, som på vegne av Larvik kommune påtok seg ansvaret for framtidig stell og vedlikehold. Bautaen er reist ved siden krysset mellom Fylkesvei (tidligere riksvei) og Eftangveien.

Klåstadkipet ble funnet på et jorde innerst i Viksfjord i Larvik, ikke langt fra Kaupang. Man tenker seg at skipet har forlist ute på Vikskilen og har drevet synkeferdig inn på grunt vann i Klåstadkilen. Når skipet ble funnet et stykke inne på land, skyldes det at landet her har steget ca. to meter siden vikingtiden.

Skipet er noe ødelagt av arbeid med å drenere jordene der det ble funnet. Vraket var kjent, men ble liggende upåaktet fram til 1970, da Arne Emil Christensen gravde det fram og fikk det til Vestfold Fylkesmuseum (som i dag heter Slottsfjellmuseet) i Tønsberg der det er utstilt.

Klåstadskipet skiller seg på flere måter fra de mer kjente vikingskipene; OsebergGokstad og Tune. Det er et vrakfunn, mens de tre andre skipene er gravgods.

Klåstadskipet er sannsynligvis et lasteskip, en knarr, og er årringsdatert til 998.

Som andre vikingskip er det klinkbygd. Det hadde keiper til årer. Kjølen er 16,15 meter lang, og dermed litt mindre enn Gokstadskipet. Skipet er bygget av eik; de øvre bordgangene er av furu og de øvre delene av spantene er av bøk.

Da skipet gikk tapt var det en last om bord av brynesteinemner fra Eidsborg i Telemark.

Ved å klikke HER kan du lese mer om prosjektet.

    

Bilder fra den formelle overføringen til Larvik kommune.